Våre to barnehager ligger på Årø i Molde kommune og på Skaret i Hustadvika kommune.

Krohnstad Montessoribarnehage Årø

To småbarnsavdelingen; Delfinen og Marihøna for barn i alderen  0-3 år og to storbarnsavdelinger; Svanen og Elefanten for barn i alderen 3 - 6 år. Avdelingene har fått navn etter skulpturene som er å finne i barnehagen. Elefanten av granitt på 2 tonn kom først. Så laget skulptør og treskjærer Olivier Ledoux delfinene, svanen og marihønene. Alle avdelingene sin egen inngang med romslig garderobe og sitt eget kjøkken.

Dukker web
Gapahuk web
Elefanten web
Lekestativ 1 web
Aro hage web
Svane skulptur web

Småbarnsavdelingene

Delfinen og Marihøna
Her er det spesielt tilrettelagt for de minste barna. Gruppene er på 12 og 15 barn. Med en grunnbemanning på en voksen pr. tre barn, for å følge opp behovet for trygghet.

På Delfinen og Marihøna har vi små stoler og små bord. Leker og montessorimateriell er plassert på lave hyller i barnas høyde. Omgivelsene er lagt til rette for at barna skal klare mest mulig selv, utifra sine egne forutsetninger. For et lite barn har selv den minste ting, stor betydning!

Uteområdet
Småbarna har sitt eget uteområde med mulighet for lek og fysisk utfoldelse. For de minste er verden stor, og det kan oppleves overveldende å skulle dele lekeplassen med de store barna. De har et eget område med sandkasse, gynge, en liten klatrevegg, sklie, små hus m.m. Det gås ofte små og litt større turer - til eplehagen og vårt eget skogsområde samt litt utenfor eiendommen. 

Garderobe 1 web
Dekker bord web
Ser ut web
Jente vasker dukke web
Appelsin juice web
Smaker web

Storbarnsavdelingene

Svanen og Elefanten
Nå er barnet klar for større omgivelser og flere utfordringer. På storbarnsavdelingene er det rundt  28-30 barn pr. avdeling, og fem voksne i grunnbemanning, Her møter barna et svært variert miljø; alt fra praktiske hverdagsaktiviteter, forming, dukkekrok, daglige samlingsstunder, samt et rikholdig montessorimateriell. Bokstaver, tall, sensorisk materiell, geografi m.m. Førskolebarna har egne grupper, samt undervisning i kunst og musikk…
Vi har en stor sal- som brukes til gym, teater forestillinger m.m..

Uteområde
På Krohnstad har vi en stor hage som ble anlagt i 1920. Den heter Eventyrhagen. Der har vi en bro, forskjellige små hus, klatrestativ, sklie, mange store og vakre trær, blomster og busker  m.m. Vi har et hage/skogsområde med eple, pære og plommetrær, samt  ripsbærbusker, solbærbusker m.m. Vi har også mindre inngjerdede områder- med butikk, små hus, fuglerede huske og skulpturer m.m.
Om vinteren kan barna fryde seg med å ake i bakkene i hagen. Uteområdet vårt er rikt og mangfoldig.
Store barn 1 web
I sklia web
Store barn jente maler web
Lese kroken web
Store barn bobler web

Krohnstad Montessoribarnehage Skaret

Barnehagen ble etablert høsten 2016 og ligger midt i et av de fineste turområdene i regionen. 

Vi har i dag 30 barn fordelt på to grupper. Marikåpa for barn i alderen  0-3 år og Skogstjerna for barn i alderen 3-6 år. Barnehagen på Skaret holder hus i Klokkargården som er et vakkert laftet tømmerbygg med en unik atmosfære.

Begge gruppene har et tilrettelagt miljø. Leker og montessorimateriell er plassert på lave hyller i barnas høyde. Vi legger omgivelsene til rette for at barna skal klare mest mulig selv, - ut fra sine forutsetninger - det bidrar til glede og mestringsfølelse.

Med utgangspunkt i de unike omgivelsene på Skaret har barnehagen ekstra fokus på friluft og dyr. 

Når du kommer til oss på Skaret merker du den gode roen.


Skaret 1 web
Skaret skogstjerna web
Skaret 3 square web
Skaret 4 web
9681 square web

Historikk

Krohnstad Montessori er i dag en stor barnehage med avdelinger både på Årø og på Skaret. 

Det startet i det små i 2001 med familiebarnehage i et lite hus i hagen som vi kalte Eventyrhuset. Drivkraften var først å gi mine egne barn en  barnehage med trygge og stimulerende omgivelser. Siden vokste det frem ønske om å bygge opp noe mer. Montessoripedagogikken var min store inspirasjon. Løsningen ble at min far tilbød meg sine næringslokaler på Krohnstad, og disse ble omgjort til barnehage. Fra 2003 til 2006 vokste vi fra 14 til 20 barn og med en sterk tilvekst av småsøsken, meldte behovet for en småbarnsavdeling seg. Den stod klar i 2006 og vi var nå 40 barn totalt. Det skulle gå 8 år før vi tok neste steg. Vi hadde mange søkere og jeg så potensialet med å utvide barnehagen. Ideene strømmet på og i 2013 startet vi prosjekteringen med å skulle bygge om resten av lagerbygget. Hele barnehagen stod ferdig og totalrenovert januar 2015. Under åpningssermonien av den nye barnehagen kom barna inn med en stor drømmefanger hvor bidragsyterne knyttet hver sitt bånd, som et symbol på at sammen klarte vi det!

- Edith A Krohn Marleau -

"Hjelp aldri et barn med noe som det selv føler det kan mestre."

- Maria Montessori -